Enterijer

Hemijsko čišćenje enterijera – napredni nivo dubinskog čišćenja, u nekoliko nivoa, i to:

POD

Pod – pranje poda se vrši u tri sloja. Svaki sloj ima aplikaciju nanotehnoloških sredstava od kojih određena čiste i dezinfikuju pod automobila, a koristimo i posebna sredstva za završno čišćenje i zaštitu podova

VRATA

Na vratima se obično talože naslage masnoće, nikotina, i svih drugih materija koje vremenom dolaze u dodir s njima. Rukama često nesvjesno prenosimo razne materijala na vrata automobila. Ovisno o podlozi, sredstva koja se koriste pri detaljnom čišćenju i dezinfekciji vrata efikasno uklanjaju svaku vrstu naslage na vratima, vraćajući ih u fabričko stanje dajući im visoki sjaj.

KONZOLE

Sve konzole i teško dostupna mjesta se obavezno moraju tretirati. Teško pristupačna mjesta tretiramo upotrebnom ili posebnih alata, ili kistova. U toku tretmana niti jedan dio se ne smije izostaviti. Kao primjer može poslužiti tretman volana – volan se podiže u spušta kako bi se došlo do teško dostupnih mjesta na kojima se često taloži velika količina prašine i drugih prljavština.


SJEDIŠTA

Kod pravilnog čišćenja sjedišta se podrazumjeva da se ista obavezno vade iz automobila, nakon čega se podvrgavaju tretmanu. Tokom tretmana sjedišta sekoriste savremene mašine za sušenje, što omogućava da sjedišta budu mokra isključivo onoliko koliko je potrebno da određeno sredstvo djeluje. Odmah po isteku potrebnog vremena sjedipta se suše i daje im se završni sloj zaštite.


TRETMAN SJEDIŠTA AUTOMOBILA

Ovaj tretman detaljnije je opisan u dijelu hemijskog čošćenja. No, nakon toga postoji šriok spektar zaštita koje se mogu aplicirati na nekožnim sjedištima. Klijentima koji traže ovu vrstu usluge se tretmani pažljivo prezentiraju, nakon čega oni odlučuju koji tretman odabiru. Kao i svi ostali, i ovi proizvodi su zasnovani na nanotehnologiji, što omogućava obavijanje svake niti sjedišta. To će za rezultat imati hidrofobnost (ne propušta vodu), prozračna (smanjuje taloženje neugodnih mirisa), a jedna od osobina jeste i nevidljivost, tako da će nakon aplikacije sjedište izgledati čisto, lijepo, ali se nikakva dodatna zaštita neće fizički uočavati. Svaku mrlju je, nakon ovog tretmana, mnogo lakše uklonuti nego inače.

BOOK NOW