Naša ponuda

01

Enterijer

1. Hemijsko čišćenje enterijera – napredni nivo dubinskog čišćenja, u nekoliko nivoa, i to:

- Pod – pranje poda se vrši u tri sloja. Svaki sloj ima aplikaciju nanotehnoloških sredstava od kojih određena čiste i dezinfikuju pod automobila, a koristimo i posebna sredstva za završno čišćenje i zaštitu podova

- Vrata – na vratima se obično talože naslage masnoće, nikotina, i svih drugih materija koje vremenom dolaze u dodir s njima. Rukama često nesvjesno prenosimo razne materijala na vrata automobila. Ovisno o podlozi, sredstva koja se koriste pri detaljnom čišćenju i dezinfekciji vrata efikasno uklanjaju svaku vrstu naslage na vratima, vraćajući ih u fabričko stanje dajući im visoki sjaj.

- Sjedišta – kod pravilnog čišćenja sjedišta se podrazumjeva da se ista obavezno vade iz automobila, nakon čega se podvrgavaju tretmanu. Tokom tretmana sjedišta sekoriste savremene mašine za sušenje, što omogućava da sjedišta budu mokra isključivo onoliko koliko je potrebno da određeno sredstvo djeluje. Odmah po isteku potrebnog vremena sjedipta se suše i daje im se završni sloj zaštite.

- Konzole – sve konzole i teško dostupna mjesta se obavezno moraju tretirati. Teško pristupačna mjesta tretiramo upotrebnom ili posebnih alata, ili kistova. U toku tretmana niti jedan dio se ne smije izostaviti. Kao primjer može poslužiti tretman volana – volan se podiže u spušta kako bi se došlo do teško dostupnih mjesta na kojima se često taloži velika količina prašine i drugih prljavština.

- Krov – jedan od najzahtjevnijih dijelovaza tretman. Nepravilnim rukovanje se vrlo često može desiti da se nebo automobila odlijepi – obično u jednom određenom području. Imajući u vidu da je tapaciranje neba izuzetno skup i dugotrajan proces, naši stručnjaci posebnu pažnju posvećuju ovom dijelu. Ukoliko je neki doi neba već oštećen, vlasnik automobila unaprijed upozorava, a daljnji procesi se u radni nalog upisuju uz oostrani pristanak.

2. Tretman kože – čišćenje i impregnacija
Za kožu automobila postoji mnoštvo nanotehnoloških zaštita koje spriječavaju pucanje kože, prodiranje tečnosti u kožu, te ostala oštećenja. Sve ove tretmane možete uraditi u Car Care Centru Sarajevo.

3. Tretman sjedišta automobila
Ovaj tretman detaljnije je opisan u dijelu hemijskog čošćenja. No, nakon toga postoji šriok spektar zaštita koje se mogu aplicirati na nekožnim sjedištima. Klijentima koji traže ovu vrstu usluge se tretmani pažljivo prezentiraju, nakon čega oni odlučuju koji tretman odabiru. Kao i svi ostali, i ovi proizvodi su zasnovani na nanotehnologiji, što omogućava obavijanje svake niti sjedišta. To će za rezultat imati hidrofobnost (ne propušta vodu), prozračna (smanjuje taloženje neugodnih mirisa), a jedna od osobina jeste i nevidljivost, tako da će nakon aplikacije sjedište izgledati čisto, lijepo, ali se nikakva dodatna zaštita neće fizički uočavati. Svaku mrlju je, nakon ovog tretmana, mnogo lakše ukloniti nego inače.
02

Šta je NANO tehnologija?

Iako skoro svakodnevno čujemo termin „nanotehnologija“, rijetki će razumjeti značenje termina, a još manje primjenu ove tehnologije. Nanotehnologija se često oslovljava kao „nauka o malom“, referirajući se na nanometar, koji je tek milijarditi dio metra. Pojednostavljeno rečeno, to je otprilike sto hiljada puta manje od debljine ljudske vlasi. Upravo je rad na ovako sitnim komponentama omogućio da se mijenjaju tek mala svojstva određenih proizvoda, a da putem tih malih promjena dođemo do značajnih strukturalnih promjena koje svoju upotrebu nalaze u mnogim aspektima. Automobilizam je samo jedan od mnogih apekata primjene nanotehnologije. Ona se primjenjuje i u prehrambenoj i tekstilnoj industriji, građevini, zdravstvu, i mnogim drugim poljima. Primjer djelovanja nanotehnologije se može pojednostavljeno predstaviti kroz pranje auta bez vode – waterless car wash – u kojem se, nakon aplikacije proizvoda baziranog na nanotehnologiji, prljavština odvaja od laka automobila, te ju je nakon toga lako blagim pokretom posebnih mikrofibri moguće ukloniti. Ukoliko bi se na automobil nanijela obična voda, ili sredstva koja nisu zasnovana na nanotehnologiji prljavštinu bi bilo gotovo nemoguće otkloniti. U tom slučaju, principi djelovanja nanotehnologije – dolazak do najsitnijih pora prljavštine – nije upotrijebljen, a mogućnost oštećenja je veoma velika.
03

Eksterijer

1. Dubinsko čišćenje laka - dekontaminacija

Dekontaminacija koju možete uraditi u Car Care Centru Sarajevo može biti mehanička i mašinska. Ovo je proces kojim se lak čisti od kontaminata koji se vremenom talože na laku automobila, a koji dužim zadržavanjem na laku mogu prouzrokovati dosta ozbiljnija oštećenja koja se ne skidaju običnim pranje. Obično su to talozi od kiselina i drugih nečistoća, a manifestuju se, u najvećem broju slučajeva korozijom. Da automobil ne bi korozirao, potrebno je, s vremena na vrijeme, dekontaminirati lak, bilo mehaničkih ili hemijskim putem. Pri procesu dekontaminacije, vidljive nečistoće izviru iz laka automobila, te se nakon toga uklanjaju mehanički, ili se tope. Dekontaminacija laka obavezan je proces pri poliranju s obzirom na to da lak mora biti očišćen od stranih tijela u potpunosti prije bilo kakvih daljnjih procesa. Nakon dekontaminacije je moguće nanijeti i nekoliko vrsta zaštitnih premaza, o kojima se klijenti detaljno mogu upoznati na licu mjesta.2. Mašinsko poliranje automobila

Kao certificirani stručnjaci za tretman eksterijera vozila, poliranju vozila u Car Care Centru Sarajevo pridaje se posebna pažnja. Poliranje vozila je komponenta profesionalnog održavanja vozila koje vozilu vraća izgled i sjaj izgubljen tokom utjecaja raznih faktora, a usljed nekorištenja zaštitnih faktora za lak. Faktori koji uništavaju boju vašeg vozila su izloženost različitim vremenskim prilikama, prljavštine iz zraka, zemlje, neadekvatna upotreba sredstava za čišćenje i pranje, korištenje abrazivnih sredstava za tretman vozila i mnogi drugi. Lak može oštetiti i korištenje spužvi za pranje, te različiti načini pranja automobila. Stoga je važno automobil održavati na mjestima gdje se tom segmentu pridaje velika pažnja. Nekoliko neprofesionalno urađenih pranja može uništiti lak na vašem vozilu, što stvara potrebu za poliranjem. Nakon svakog poliranja klijentima se nude opcije različitih nanokeramičkih i polimerskih zaštita, od početnih jednogodišnjih, do trajnih (doživotnih) zaštita.

Aktivna upotreba vozila, izloženost vanjskim utjecajima, kiše, različite prljavštine, tragovi biljnih sokova, čađ iz plinova automobila i mnogi drugu faktori mogu oštetiti ili trajno uništiti boju vašeg vozila.

Poliranje vozila može biti u četiri sloja, od koji svako ima određenu dužinu trajanja, vrijeme zadržavanja u Centru, te specifikaciju onoga što se uklanja određenim slojnim poliranje, kako slijedi:

- Jednoslojno poliranje – uklanja
- Dvoslojno poliranje – uklanja
- Troslojno poliranje – uklanja
- Četveroslojno poliranje – uklanja

Kako i na svaki drugi tretman u Car Care Centru, na poliranje vozila dobijate garanciju za urađeni posao. Pravilnim održavanjem i pranjem neabrazivnim sredstvima ispolirano auto dugo zadržava fabrički izgled.Nanokeramička zaštita

Ova vrsta zaštite, ili kod nas popularna „auto keramika“ je još jedan, dodatni zaštitni sloj koji se aplicira na automobil, te se posebnim metodama učvršćuje za površinu automobila. Zaštita je zasnovana na principima nanotehnologije, i sastoji se od nanokeramičkih čestica koje nakon aplikacije stvaraju izuzetno tvrd sloj.Aplikacija

Proces nanošenja nanokeramičke zaštite precizno je definiran upotrebama proizvođača. Ključna razlika u procesu nanošenja jeste u broj slojeva pri aplikaciji, te načini učvršćivanja premaza nakon aplikacije. Da bi aplikacija bila uspješna mora se aplicirati pri određenoj temperaturi, sušiti određeni vremenski period, te se mora aplicirati isključivo u prostoru gdje nema prašine niti bilo kakvih drugih vanjskih utjecaja. Aplikacija nanokeramičke zaštite u Car Care Centru obavlja se u posebno dizajniranom studiju koji ispunjava sve zahtjeve proizvođača koji vrše licenciranje aplikatora – certificirani aplikatori nanokeramičkih zaštita.Certificirana aplikacija

Nanokeramička zaštita se, da bi imala garancijske efekte, mora aplicirati u profesionalnom okruženju, pod uvjetima koje zahtjeva proizvođač, i od strane licenciranih aplikatora. Nerijetko se ovakve zaštite ne mogu naći u slobodnoj prodaji, čime proizvođači izbjegavaju nestručnu aplikaciju. Za svako nanošenje ove zaštite u Car Care Centru Sarajevu klijentima se izdaje pismena garancija

BOOK NOW